doz0 doz0... :)

our's jr

Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, August 14, 2014

giving birth to Mueez Safwan

assalammualaikum...

sebelum nak citer pengalaman bersalin kali kedua nie...
nak up dlu gambo pagi raye...
hehehe...
nak jugak kan...

1st raye...
kami je yg ad...
abamMu'az mne ntah nerlari..
bknnye reti nak duduk diam...

tyme nie my pregnanacy da 39weeks6days...
mlas da nak pk2..bile adik beby nak kuar...
just enjoy the food...
bile adik beby nak kuar...
kite g la hosp...hehehe

---------------------------------------------------------------------------

29July2014 @ 2Syawal1435

seawal 4pg
cikpuanLinda bangun buat susu tok abamMu'az..
then bru je berhajat nak smbung tdo blik..
sebab msih awal lg...

4.15pg
alamak...da stat rse contraction...
mule2 nak ignore je...
tp mken kerap dan berkala...
bgun dr tdo...
g toilet..n ad blood sikit...
sempat lg kemas2 beg ap yg patut...
mnum VCO sesudu..

5.00pg
bru otw g hosp sabak bernam...
contraction maken kerap...
nak smpai hosp tetbe terase contraction yg lain macam...
terpk jugak...
xknla cepat sgt jln buka..
sempat telepon incikSuami kte da otw g hosp...

5.30pg 
smpai hosp...
daftar bagai...
nurse cek VE..
terus tnye.. "akak stat sakit kol bpe nie??"
"jln da buka 7-8 cm nie"
i'm speechless...
tp mmg bile contraction tu dtg rse nak meneran je dah...

5.50pg
msuk labour room..
nurse n sister setting ap2 yg patot...
nurse pecahkan air ketuban kt situ...
mmg terase pnas n banjir je..hehehe
dan masih bertenaga..
masih segar...
boleh terase kepala adik beby kt celah2 tut...
dan itu yg membolehkan cikpuanLinda meneran..
sebab dpt rase kepala adik beby..
at last...

6.15pg
adik beby selamat dilahirkan...
alhamdulillah...syukur sebab rase sakit tuh kejap je...
dan mcm biase rase sakit jahit tu lagi sakit dr melahirkan adik beby..
AllahuAkbar...


adik beby = Mueez Safwan bin Shahrizal
berat = 3.49kg
tinggi = 51cm


p/s - x sempat jugak incikSuami nak tgok live istri dia bersalin...hehehe

owh...ngam2 40mgu bru adik beby kuar...

12 comments:

aznor ibrahim said...

congratz linda!

adnil linda said...

@aznor - time kasih..soon awak plak

Anak Perak said...

hoho...kena jahit jugak eh second birth ni...seriau jgak ni...

Hani Suryani said...

Alhamdulillah.. :-)

falynee said...

Tahniah linda..kejap je dah ada 2 anak dah..hee. btw rumah sape kat sabak bernam? bukan rumah linda kat perak ke? :)

adnil linda said...

@anak perak - bergantung kpda koyakan kot...walopn sy just koyak 1st degree je..tp kne jahit gak kot..dlu jiran sy x kne jahit..mungkin koyak sikit sgt..membazir benang je...hehehe

adnil linda said...

@hani - alhamdulillah...

adnil linda said...

@falynee - haa..umh kite sempdn perak-sengor...dan hosp sabak lg dekat ngan umh dr nak g hosp teluk intan...

falynee said...

Ooh..mcm tu..fail geografi sy ni..hee. yang penting semua dah slmt..tahniah sekali lagi linda.. ;)

adnil linda said...

@falynee - xpe2..org mmg slalu konpius ngan tmpt tgal kite...hihihi..time kasih...nak tgu turn awak plak nie...

falynee said...

Nak tunggu turn saya? lambat lagi..tp nanti if linda blh dtg, dtg la..bawak 2 org hero ni ( atau lebih pada masa tu! )hehehe

adnil linda said...

@falynee - insyaAllah...kalo ad rzki sy smpai

eklan